«Jeg har en bachelor i økonomi og administrasjon. Spiller det en rolle hvor man tar en master i økonomi og administrasjon i forhold til jobbutsikter? Må man velge NHH for å kapre de gode internshipene?»

Det ville Erika vite. Hun var én av nesten 70 personer som sendte inn spørsmål til DN Talents ekspertpanel under nettmøtet om studievalg og karrieremuligheter. Og hun var ikke den eneste som ville vite forskjellen mellom NHH og BI, eller hva som var lurest å velge av økonomi- og ingeniørstudier.

Og svaret?

– Nei, det er ikke slik at internship og de gode sommerjobbene er reservert NHH. Bedrifter leter etter de beste kandidatene, og er opptatt av faglig variasjon. Det finnes aktuelle kandidater på alle norske universitet - og høgskoler, noe arbeidsgivere er bevisst. Slik jeg ser det, er det få eller ingen norske arbeidsgivere som tør å ta sjansen på å kun lete på ett sted, svarer leder Gisle Hellsten ved Universitetet i Oslos karrieresenter.

Og vil behovet for kommunikasjonsrådgivere øke, eller sier det stopp snart?

Passer man inn på en ingeniørutdanning hvis man er et kreativt menneske?

Er det lurere å studere regnskap og revisjon enn strategi og ledelse?

Bør jeg vurdere å bytte til en mer anerkjent skole i utlandet?

Her kan du lese hva ekspertpanelet svarte leserne.

I panelet satt(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Are Turmo, kompetansedirektør i NHO (Næringslivets hovedorganisasjon)
  • Gisle Hellsten, leder for karrieresenteret ved UiO (Universitetet i Oslo)
  • Ivar Horneland Kristensen, generalsekretær i Tekna (fagforeningen for teknologer, realister og naturvitere)
  • Tom Bolstad, leder av Econa (interesseorganisasjonen for siviløkonomer)
  • Ingrid Dalen, førstekonsulent hos Samordna opptak