2265 søkere har NHH som førsteprioritet. Disse kjemper om rundt 450 studieplasser. les mer

Studier

"Alle" vil gå på NHH

Norges Handelshøyskole (NHH) har den desidert mest populære utdanningen i Norge, viser nye tall fra Samordna opptak.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

NHHs bachelorprogram i økonomi og administrasjon (begynnelsen på det femårige siviløkonomstudiet) er også i år landets mest søkte studium - uansett fagdisiplin.

2265 søkere har NHH som førsteprioritet. Disse kjemper om rundt 450 studieplasser. Det betyr at det er fem førsteprioritetssøkere per studieplass.

- NHH er igjen studentenes førstevalg. Det er vi svært glade for. Hos oss skal de få den beste utdanningen Norge kan tilby innen økonomi og administrasjon. Vi ser frem til å ta imot høstens nye studenter, sier rektor Jan I. Haaland i en pressemelding.

Også kvinneandelen blant søkerne er god. I toppåret 2012 var 42 prosent av søkerne jenter. Hele 48 prosent av de som kom inn på studiet var jenter. I år ligger kvinneandelen blant førsteprioritetssøkerne på 41 prosent.

- Utviklingen har vært veldig god. I 2005 var kvinneandelen 29 prosent. Vi har satset målrettet på å rekruttere kvinner, og jeg glad for at vi nå har en stabil søkermasse på over 40 prosent kvinner, sier Haaland.

Den totale søkermassen til høyere utdanning i Norge går noe opp også i år, med 1,2 prosent sammenliknet med fjoråret. Totalt har 117.159 søkere registrert seg hos Samordna opptak i år.

Les også: «Må man velge NHH for å kapre de gode internshipene?»

Victor Normann blir utfordrer til rektorstillingen ved NHH

Related content

.
  • Siste stillinger
  • Lederstillinger
Alle

Mest sett på DNtv nå