– Hva er det mest nyttige du lærte i studietiden?

– Fascinasjonen og gleden over vitenskap. Jeg er utrolig glad over å ha blitt klar over følgende: Er man forkjølet, tar en pille og blir frisk er det ikke sikkert det er pillen som gjør en frisk. Høres banalt ut, men utrolig mange som ikke er klar over dette. Større materiale, randomisering og statistikk må til for å kunne si noe sikkert om dette.

– Hvorfor valgte du å bli lege?

– Det er faktisk prinsesse Diana sin skyld. Jeg var veldig fascinert av prinsesse Diana i en periode i 12-13-årsalderen, og hun jobbet jo med veldedighet. Jeg har en skolestil fra 12-årsalderen hvor det står at jeg vil bli lege og jobbe med «charity». Det var da jeg bestemte meg.

– Hva skulle du ønske du hadde lært på skolen?

– Jeg tror vi sjelden får nok av det å øve på å fremføre ting og holde presentasjoner. Vi bør ha mer på musikk og teater for å stimulere den kreative hjernen. Jeg har jo vært en strømlinjeformet flink pike som gikk rett fra videregående til medisin og var veldig målrettet, kanskje litt for målrettet. Jeg skulle ønske at jeg hadde hatt en dæsj med mer fokus på det å ha det gøy enda tidligere.

– Alle vil ha unge til å velge realfag, men som realist etterlyser du altså det motsatte?

– Den gleden og leken tror jeg er bra for alle fag, man får et pauserom og tilnærmer seg ting på en annen måte. Det er mye morsomt med medisinstudenter, men vi er veldig samvittighetsfulle. Nesten litt for mye, vi kunne godt ha lekt enda mer.

– Det står noen kreative fag fra «Faculty of Arts» på cv-en din, hvordan endte du i Australia?

– I Bergen er medisinstudiet delt i to, og mellom der er det vanlig at man tar på seg backpackersekken og drar ut. På stranda i Kambodsja møtte jeg en gutt fra Australia, og derfor flyttet jeg til Melbourne. Det gikk dunken etter to dager, da jeg kom dit hadde han funnet seg en ny dame. Så da sto jeg der med den kunstneriske lua på snei på Faculty of Arts. Men jeg er veldig glad for at jeg dro dit!

– Er det for mange som er studenter?

– Ja. Med all respekt tror jeg mange studerer lenge fordi man ikke vet hva man vil. Det er så mange valgmuligheter at man nærmest blir gal i hodet. Det er jo både en av vår tids store utfordringer og fordel.

Les tidligere Liv og lære-spalter:

<a href="http://www.dn.no/talent/article2698035.ece">Line Jansrud: Gir prinsesse Diana skylden for studievalget</a>

Kristin Krohn Devold: – Ikke så stor forskjell på Forsvarsdepartementet og Uken

Charlotte Thorstvedt: – Skulle du si noe måtte du ha «dynamite» å komme med

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Ine Marie Eriksen Søreide: Brukte 11 år på å bli ferdig med jus-studiet</a>

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Kristin Skogen Lund: - Jeg kunne spart fem år med komplekser og dårlig selvtillit </a>

Anita Krohn Traaseth: – Skulle jeg leve i USA, måtte jeg jobbe

Kristin Halvorsen: – Jeg får godta at det toget er gått(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.