– Hva er det mest nyttige du lærte i studietiden?

– Siden jeg har studert statsvitenskap er det vel at hele verden kan puttes inn i firefeltstabeller.





– Firefeltstabeller?

– Det er en intern statsvitervits. Men nei, det mest nyttige jeg lærte var vel å holde meg kritisk og analytisk til stoff jeg leser.

– Du var utvekslingsstudent i USA på videregående, hvorfor?

– Jeg ville dra til USA, og det var sikkert litt fordi jeg var inspirert av massive inntrykk fra populærkulturen. Jeg bodde i en liten by i Midtvesten med 5000 innbyggere og sikkert 40 kirker. Det var veldig annerledes enn Beverly Hills 90210 som var populært på den tiden.

– Var du Brandon, Dylan eller Steve?

– Jeg lignet mest på Brenda, det var derfor det var et vanskelig år, he-he. Neida, jeg var ihvertfall ikke som Dylan, rebellen. Dette var også i Midtvesten, og det var begrensede muligheter for surfing.

– Hva skulle du ønske du hadde lært på skolen?

– Jeg skulle ønske jeg hadde lært meg latin, men det er ikke et løfte eller varsling om at latin skal bli gjeninnført som skolefag. Latinske ord og uttrykk dukker opp, om ikke «her og der» så i veldig mye faglitteratur. Det hadde vært greit å slippe å slå det opp på Ipaden hele tiden.

– Hva har du hatt minst bruk for?

– Siden jeg er et reform 94-barn har det vært fristende å si teoridelen i gym, men nå som jeg er eldre og ser at kroppen endrer seg, på en ikke-positiv måte, har jeg fått igjen for å lære om hvordan kroppen fungerer og hva som er effektiv trening. Så jeg vet ikke hva som er minst nyttig.

– Studerer man for lenge i Norge?

– Nei, jeg synes ikke det så lenge man tar de studiepoengene man skal. Men det er for mange som er lenge på universiteter og høyskoler uten å ha god nok studieprogresjon.

– Hvordan gikk det med din egen studieprogresjon?

– Den var ganske treig. Jeg tok cand magen på normert tid. men så ble jeg leder i Unge Høyre. Da gikk det ganske sakte gjennom masterutdanningen, jeg brukte vel fire år. Det skal sies at jeg ikke fikk ikke fullt lån og stipend i den perioden. Jeg prøvde å ligge fellesskapet minst mulig til byrde.



Les tidligere Liv og lære-spalter:

Kristin Krohn Devold: – Ikke så stor forskjell på Forsvarsdepartementet og Uken

Charlotte Thorstvedt: – Skulle du si noe måtte du ha «dynamite» å komme med

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Ine Marie Eriksen Søreide: Brukte 11 år på å bli ferdig med jus-studiet</a>

<a href="http://www.dn.no/talent/article2681647.ece">Kristin Skogen Lund: - Jeg kunne spart fem år med komplekser og dårlig selvtillit </a>

Anita Krohn Traaseth: – Skulle jeg leve i USA, måtte jeg jobbe

Kristin Halvorsen: – Jeg får godta at det toget er gått(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.