- De siste årene har ikke Stoltenberg-regjerigen satset på det viktigste, nemlig utdanning for lærerne. Skal du lære vekk matematikk så må du ha skjønt matematikk selv, sier statsminister Erna Solberg (H) til DN, på vei fra Brüssel til Athen.

I dag la Kunnskapsdepartementet frem resultatene fra den store, internasjonale Pisa-undersøkelsen. Hvert tredje år måles 15-åringers kompetanse innen matematikk, naturfag og lesing.

Årets resultater viser en liten tilbakegang i matematikk, og Norge ligger dermed fortsatt under gjennomsnittet for OECD-landene. Norge går noe tilbake i naturfag, og frem på lesing.

Se hele Pisa-rangeringen her!

- Det overrasker meg at resultatene er så dårlige, men vi har sett indikasjonene en god stund om at det har gått i feil retning. Nå har vi fått det dokumentert og i motsetning til det Jens Stoltenberg sa i valgkampen så går det ikke bedre med norsk skole, sier Solberg.

- Norge er en teknologinasjon og basisen for en teknologinasjon er at vi må ha høy realfagskompetanse. Det har vi ikke.

Les også: Kristin Halvorsen angriper regjeringens retorikk(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.