21 år gammel hoppet Magne Nordgård av BI-studiene, og begynte som avdelingsleder i forsikringsselskapet IF.

Siden den gang har han holdt seg på ledernivå i forsikringsbransjen. Nå er han 36 år, administrerende direktør i Eika Forsikring og ble i kveld kåret til «Årets unge leder».

Han angrer ikke på at han ikke tok de siste fagene på diplomstudiet i Internasjonalisering og ledelse.

– Jeg har fått mulighet til å gjøre en lynkarriere, sier Nordgård til DN.

Les også: Her er studentenes dom over studiene de går på

Ikke et hinder
Mangelen på fullførte studier har ikke vært et hinder i karrieren.

– Jeg har aldri blitt konfrontert med antall vekttall ut over at det er blitt lagt en plan for hvordan min formelle utvikling skal være. Man kan alltid stille seg spørsmål om jeg hadde vært bedre skodd om jeg hadde fullført studiene, men grunnen til at jeg er her i dag er at jeg hoppet på mulighetene jeg fikk. Når jeg har en så interessant jobb som i dag kan jeg ikke angre,

Rollespill
Det er konsulentselskapet Assessit som står bak kåringen av Årets unge leder.

Etter omfattende personlighetstester, tilbakemeldinger fra medarbeidere og rollespill ble vinneren utropt i kveld.

Av de 40 påmeldte kandidatene var det Mari Midtstigen (33) og Simon Andrew Justnes (36) som stakk av med annen- og tredjeplass.

Redaktør på sølvplass
Midtstigen fikk sin første lederjobb i motemagasinet Elle da hun var 24 år, nå er hun redaktør for Det Nye og Shape-Up.

– Har du noen tips til unge som vil i lederposisjon?

– Finn en bransje du brenner for og som du synes er morsom å jobbe med. Da har du et godt utgangspunkt for å yte litt ekstra. Skal du bli lagt merke til og satt i lederposisjoner må de som ansetter deg ha tro på at du vil levere gode resultater. Da bør du yte litt mer enn det som er forventet, sier Midtstigen og legger til:

- Ikke vent på å bli gitt muligheter, men gjør det beste ut av posisjonen du har. Ta initiativ, engasjer deg, oppfordrer hun.

Les også: Preben Moen (23) fikk drømmejobben altfor tidlig

Ta initativ!
Hun får full støtte av vinneren, unge med lederambisjoner må selv ta grep.

– Ansvar er ikke er noe du får, det er noe du tar. Ikke vær redd for å ta initiativ. Utfordre deg selv i å stole på magefølelsen og vær interessert, sier Nordgård

– Men det kan vel virke skummelt når man er ung og alle undt bordet har mer erf#229 enn deg?

– Er du en ung medarbeider med ambisjon om å ha en lederkarriere er det dette du skal utfordre deg selv på. Det handler mye om å våge. Vis at du har et ønske om å jobbe innen ledelse, det kan forberede arbeidsgiver med tanke på det å planlegge. Kanskje du kan få noen oppgaver eller et prosjekt å utvikle deg gjennom, sier Nordgård

Les også: Stine Åsland (29) hoppet av skolen og hadde 17 ansatte i en alder av 21

Viktig med nettverk
Tredjeplassvinner Simon Andrew Justnes (36) har gradvis jobbet seg oppover i HP med det mål for øye å bli sjef. I dag kom salgssjefen på en hederlig bronseplass i kampen om å bli årets unge leder.

– Jeg tror det viktigste er at man er nysgjerrig og har lyst til å være leder. Da handler det om å vise resultater over tid, og det handler nok også om nettverket ditt. At du har et godt og solid nettverk, bruk litt tid på det politiske på å komme deg i posisjon, sier Justnes.

– Og med «det politiske» mener du internt på huset?

– Ja, finn ut hvem som støtter hvem. Det er et lite spill der alle har sine kandidater, og ønsker å fremme dem. Du må bruke de ressursene på fremheve deg selv. Snakk med folk, og ha et godt rykte.

– Kan ikke dette fort bli litt kleint?

– Jeg skjønner hva du mener, men det handler vel egentlig om relasjoner, hvordan man snakker med venner og kolleger. Det handler om å være litt streetsmart, sier Justnes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.