Hver fjerde student ved Universitetet i Bergen slutter på studiet i løpet av det første året, viser nye tall.

– Frafallet begynner å bli urovekkende høyt, sier Karrieresenterets leder Rønnaug Tveit ved Studentsamskipnaden i Bergen (SiB) til studentavisen Studvest.

Frafallet er også omfattende ved Høgskolen i Bergen (HiB), mens man ved Norges Handelshøyskole (NHH) har nådd målsettingen om å redusere frafallet, ifølge studentavisen.

Tveit mener det er vanskelig å forklare hva som kan gjøres for å snu utviklingen ved UiB, men hun tror at det kan være en idé å begynne allerede på videregående skole med endringer for å møte kommende studenters forventninger når de skal fortsette på høyere utdanning.

– For noen er ikke studiet slik de hadde tenkt seg, sier hun, og legger til at overgangen fra videregående til høyere utdanning kan være vanskelig. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.