Som DN har skrevet tidligere har det gått inflasjon i bruk av toppkarakteren "A".

80-90 prosent av mastergradsoppgavene har ved flere studiesteder fått karakteren A eller B.

Nå varsler NTNU at de skjerper inn karakterkravene.

- Praksis har gitt et misvisende bilde, blant annet for arbeidsgivere som skal ansette kandidatene etterpå. Dette har også vært urettferdig overfor de dyktigste, sier Berit Kjeldstad, prorektor for utdanning ved NTNU i en pressemelding.

Strengere på master
Universitetet har utviklet nye beskrivelser som klargjør kravene for karakterene, og også sensorene for masteroppgaver skal bruke hele skalen fra A til F. 

En svak B kan nå tilsvare en god D, ifølge NTNU.

-  Men studentene vil altså være like gode som før, understreker Kjeldstad.

De legger også vekt på at det er viktig at arbeidsgiverne er klar over endringen.

Gjelder fra 1.april
Endringene gjelder for alle masteroppgaver levert etter 31.mars i år, og innen matematikk, natur- og teknologifag, for lektorutdanning i realfag og toårige masterprogram ved Det medisinske fakultet.

Universitets- og høgskolerådet håper andre fagområder vil følge etter.

Som DN Talent skrev tidligere er økonomistudentene ved Norges Handelshøyskole og ved jusstudentene på Universitetet i Oslo "bestingene" i klassen.

Her fikk over halvparten av alle masterstudentene A på oppgaven sin.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.