Ny statistikk fra SSB viser at menn og kvinner fremdeles velger tradisjonelt i høyere utdanning.

Kvinner i flertall (men ikke på teknologi)
Kvinner stod for rundt 60 prosent av alle fullførte utdannelser på høyere nivå ifjor, men menn var likevel i klart overtall på retninger som sorterer under naturvitenskapelige fag, håndverksfag og tekniske fag.

På lavere nivå var det nær tre ganger så mange menn som kvinner, mens differansen var noe mindre på høyere nivå. Mennene var også der i klart overtall

Økonomi mest likestilt
Kvinner dominerer derimot innen helsefag og lærerutdanninger.

Ifjor var det dobbelt så mange kvinner som menn som fullførte en lærer- eller pedagogikkutdanning på lavere nivå.

- Det er lite nytt når man ser på kjønnsrollemønster. Det som var tydelig kvinnedominert for ti år siden er ganske likt i dag. Det er noen mindre endringer, men det er kanskje et funn i seg selv at det ikke har vært noen store svinginger, sier Geir Nygård, seniorrådgiver i SSB.

Økonomi og administrative fag er blant fagfeltene som har jevnest fordeling av kjønn.

Lite nytt siden 1993
DN har brukt tall fra SSB for å se hvordan kjønnsfordelingen har utviklet seg siden 1993. Vi har sett på helsefag, lærerutdanning og teknologifag.

Kvinneandelen er tilnærmet lik på de tre områdene - dette på tross av at antall kvinner i høyere utdanning har økt den samme perioden.

Når det gjelder teknologifag har andelen kvinner i høyere utdanning steget med 10 prosentpoeng siden 1993, mens det har gått noe ned i teknologiutdanningene på lavere nivå.

Andelen kvinner har også økt i pedagogiske fag og helsefag på høyere nivå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.