Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) varsler en kraftig innstramming i norske studier på ulike eksotiske destinasjoner rundt omkring i verden.

«Vitenskap, menneske og samfunn», «vintersport og frikjøring», «sommeridretter», «fysisk aktivitet og helse», samt utdanning for å bli personlig trener er noen av emnene norske studenter kan gjennomføre i Bali, Brasil, Sør-Afrika og Alpene.

– Disse studiene kan ikke begrunnes med kvalitet, ikke med god internasjonalisering og det er heller ikke god bruk av skattebetalernes penger. Derfor må vi nå sette ned foten slik at dette ikke brer seg videre, sier kunnskapsminister Røe Isaksen til Aftenposten.

Det er i dag i overkant av 1.000 studenter på slike studier, som tilbys av minst seks norske høyskoler.

– Jeg mener disse avtalene og studiene har fått utvikle seg altfor lenge uten noen kritisk gjennomgang, sier han, og legger til at han ikke mener det er god internasjonalisering «å ta et semester med norsk innhold på en eksotisk badedestinasjon».

– Det er helt sikkert at vi kommer til å pålegge høyskolene å avvikle mange av disse studiene. Jeg er sterkt i tvil om den faglige kvaliteten er god nok og jeg har svært vanskelig for å se den faglige relevansen ved en rekke av disse studiene, sier Røe Isaksen.

Les også:  Øy og tøy

 

Han studerer i Finnmark, men har aldri vært der

Fritt fall for studiereiser  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.