Tall fra Arbeids- og velferdsetaten Nav viser at det i år er utlyst 10 prosent færre sommerjobber i perioden januar-april enn i samme tidsrom ifjor.

- Dette kan tyde på noe høyere konkurranse om jobbene nå. Jeg tror imidlertid vi fanger opp tendenser, men ikke hele bildet, ettersom vi i stor grad videreformidler utlysninger innen reiseliv, renhold og helse- og omsorgsbransjen, sier seniorrådgiver Johannes Sørbø i Nav til Aftenposten.

I tillegg er det gjerne slik at mange sommerjobber aldri blir lyst ut, men går gjennom slekt, venner eller ved at personer selv tar kontakt med bedriftene, legger han til.

En liten lekebutikk i Oslo fikk rundt 330 sommerjobbsøknader. En iskrembod i Oslo fikk nærmere 500 søknader. Rundt 600 søkte sommerjobbstilling som servitør under den pågående VM-festen på Kontraskjæret i Oslo. Grand Hotel mottar daglig ti søknader, og Skanska kan melde om søkerboom på drøyt 1.000 personer til ingeniørsommerjobber.

Både Manpower og Adecco melder om større rift om sommerjobbene. LO mener den klassiske sommerjobben er på vei ut i enkelte bransjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.