Det var i mars i år at de to guttene klarte å snappe opp brukernavn og passord fra en av lærerne på skolen. Trolig i et friminutt så de sitt snitt til å bryte seg inn på skolens databaser og forbedret både egne og andre elevers karakterer, i tillegg til å fjerne anmerkninger og justere ned karakterene til et par av medelevene, skriver Drammens Tidende.

– De endret karakterene så radikalt at det ble lett å oppdage. De endret blant annet fagkarakterer fra to til fem, så lærerne så med en gang at noe var feil. De store endringene gjorde det også lett å finne ut av hvem som sto bak, forteller rektoren ved den aktuelle skolen.

Utvist

Guttene ble utvist fra skolen i en periode. Skolen har også politianmeldt dem, og karakterjukset havner nå i retten. Den yngste av dem må møte i retten torsdag, men slipper trolig billig unna fordi han manglet tre dager på å være 18 år da datainnbruddet skjedde. Den andre gutten var over 18 år på gjerningstidspunktet, men saken mot ham er foreløpig ikke ferdigbehandlet av politiets jurister.

Til tross for karakterendringene, har alle elevene nå fått tilbake de opprinnelige karakterene sine.

Les også:
- Hvis man børsnoterer så stikker staten av med alt i formueskatt
Her er Europas økonomiske paradis
Asia i dag: Frykter asiatisk gjeldsmareritt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.