Norsk Studentorganisasjon (NSO) presenterte i går sin studentboligundersøkelse for 2014.

Den viser at det fortsatt er et godt stykke igjen til målet om en dekningsgrad på 20 prosent av studentmassen.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har imidlertid gjort et kraftig hopp i antall boenheter det siste året og huser nå over 10 000 studenter. Frem mot 2020 har SiO hatt målsetting om en økning på 4000 hybelenheter. Gitt at Oslo kommune og Staten fortsetter å støtte opp om studentboligbyggingen i hovedstaden, kan dette bli en realitet. 

- Nærmer oss målet

- Vi nærmer oss målet om 20 prosent dekning og har et stort antall prosjekter på gang. Gjennom en kombinasjon av utbygging, påbygg og nybygg håper SiO å nå målet innen 2020 samtidig som vi ivaretar høy bokvalitet og studentspesifikke krav som nærhet til utdanningsinstitusjonene og kollektivtransport, sier direktør i SiO Bolig, Trond Bakke.

Ved fortetting, påbygg og nyanskaffelser har SiO utvidet tilbudet med 693 nye boenheter. Alle de nye boligene er i sentrumsnære strøk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.