– Hvorfor reiste du utenlands for å studere?

– Jeg hadde bodd i Oslo hele livet og ville ut og oppleve nye sider av verden.

– Hvorfor Frankrike og USA?

 – Min mor er fransk, og jeg ønsket å bli bedre kjent med landet. Jeg har lært så mye annerledes og nytt ved å studere der og i USA. Fag kan noen steder ha en annen vinkling, og jeg har fått møte andre kulturer. Jeg har aldri angret på at jeg valgte å studere utenlands.

– Reiser nok norske studenter utenlands, synes du?

– Det synes jeg aldeles ikke, det burde vært mange flere. Som ny leder for ANSA håper jeg å kunne få flere til å forstå hvor kult det er å studere utenlands og i tillegg gjøre det enklere for norske studenter å for eksempel dra på utveksling.

– Hva er ditt lureste tips til nye utenlandsstudenter?

– Meld deg inn i ANSA og få det sikkerhetsnettet du trenger. Deretter er det bare å tørre å kaste seg ut i det og tørre å gå utenfor allfarvei.

– Hva er det viktigste du har lært mens du har studert?

– At ting du tar for gitt, kanskje ikke er det alle steder. Som for eksempel å kalle folk med fornavn.

– Det mest unyttige?

– I Frankrike lærte jeg å åpne en vinflaske uten åpner. Og i USA lærte jeg å kjøre bil med automatgir. Det er kanskje det mest unyttige jeg har lært.

– Hva er det beste studieminne så langt?

– Da jeg ble valgt til ANSA-leder i Frankrike for noen år siden og fikk dra på en tur til Nice med norske studenter fra Frankrike, Sveits og Italia. Det var en fantastisk tur.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.