Det er rekordmange 20-åringer blant årets førstekull på Politihøgskolen på landsbasis.

Av opptaket på 720 nye studenter, er 130 av dem 20 år eller blir 20 år i opptaksåret, altså 18 prosent.

20 år er aldersgrensen for å søke skolen.

– Vi ble en del av i Samordna opptak i 2009 og siden det har antall 20-åringer steget jevnt og trutt. Nå er det rekordmange 20-åringer, 130 i år mot 103 i fjor, sier rektor ved Politihøgskolen i Oslo Nina Skarpenes.

– Hva har det å si for dere?

– Verken det ene eller det andre. Det er bra å ha et langt karriereløp i politiet, men det er også en god del godt voksne som kommer inn, sier Skarpenes.

Årets gjennomsnittsalder på 22,7 år skiller seg ikke mye fra den nokså stabile gjennomsnittsalderen de siste fire årene, på circa 23 år.

Politihøgskolen opplevde i år ny søkerrekord med årets 4229 søkere totalt. Det er 4,4 prosent høyere enn ifjor og ti prosent høyere enn i 2010. Skolen har siden det tatt inn 720 studenter på landsbasis.

 

Rekordmange kvalifiserte

Det var 19 prosent flere kvalifiserte søkere til Politihøgskolen i år i forhold til ifjor, hele 170 flere søkere.

Etter fysiske tester, legesjekk og vurdering av personlig egnethet, er det konkurransepoengene som avgjør om du kommer inn.

I Oslo var poengsnittet i år på 48,4 poeng. I Bodø, der snittet i år var lavest, lå det på 44,2 poeng. Det er allikevel en økning på 2,7 poeng fra fjoråret (tall før endelig suppleringsopptak).

Politihøgskolen har den siste tiden kjørt kampanjen «Bli politi».

- Vi har jobbet bevisst for å få opp antallet kvalifiserte søkere til utdannelsen, så markedsføringstiltakene kan ha hatt en effekt. Likevel er det viktig å understreke at politiutdanningen alltid har hatt en jevn interesse, sier Oslo-rektor Nina Skarpenes.

 

Les mer om årets politistudenter i morgendagens avis.

 

Følg DN Talent på Twitter og Facebook(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.