Under tre av ti elever ved helse- og ungdomsarbeiderfag på videregående skole velger å gå rett i lære, ifølge en rapport fra Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (Nifu). Det skriver forskning.no.

For dem som tar fagbrev, velger dessuten mange påbygging for å ha muligheten til høyere utdanning. Ikke alle lykkes med det.

– Mange som begynner på påbygging stryker. Og mange som hadde tenkt å starte på høyere utdanning, begynner ikke likevel – kanskje på grunn av for dårlige karakterer, sier Fafo-forsker Anna Hagen Tønder.

Forskerne tror elevenes vurdering av hvilke jobbmuligheter de har med et fagbrev påvirker valgene, samtidig som høyere utdanning anses for å gi langt bedre muligheter i arbeidsmarkedet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.