Årlig får Google inn over to millioner søknader, og flere anslag peker nå mot 2,5 millioner. Det tilsvarer omtrent alle yrkesaktive nordmenn. Men bare noen få tusen får jobb hvert år.


Eric Schmidt ble rekruttert som toppsjef i Google i 2001 av gründerne Larry Page og Sergey Brin. Den jobben hadde han i ti år, frem til 2011.

I et lengre intervju med Backchannel forklarer Schmidt hvordan han silte ut de riktige kandidatene blant mange tusen søkere.

- Prinsippet vi ansatte etter var at de måtte være istand til å samarbeide med andre. Og det fulgte vi alltid. Testen var: «Kan du samarbeide med andre og skape endring?»

Han sier kandidatene som ble droppet først var de som snakket om seg og sine prestasjoner uten å forstå at de skulle bli del av en organisasjon.

- I mitt første år fikk jeg telefoner fra folk jeg kjente og som sa «Jeg er sjef i selskap X og ifølge min karriereplan skal jeg nå bli driftsdirektør»

Schmidt sier disse aldri fikk noe jobbtilbud i Google. Og han forklarer samtidig at arrogansen kostet dem dyrt.

- Gitt størrelsen på pakkene vi delte ut på denne tiden, før vi gikk på børs, så kostet disse personene seg selv en halv milliard dollar. Så dersom du vil sette en pris på arrogansen? OK!

Schmidt er av Forbes ranket som en av verdens 50 rikeste med en formue på over 9 milliarder dollar.

Googles nåværende rekrutteringssjef  kom nylig med sine råd for fremtidige jobbsøkere til konsernet. Ett av hans viktigste råd for cv-en var at du aldri skal  lyve.

Her er DNs samleside med saker om jobb og jobbsøking

 

Les også:

«Ingen andre har ansvar for mine skrivefeil:)»

Buss-utfordrer konkurs etter under tre måneder
– Hadde jeg visst det jeg vet nå, hadde jeg kanskje studert lenger
Millioner til eliteforskere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.