St Andrews er kjent for kjærlighet, eller rettere sagt som stedet der Prins William av England møtte Kate Middleton. Men det er ikke bare kongelige par som dannes her. Det sies at én av ti som studerer på dette universitetet gifter seg med en medstudent. Hva er det som gjør St Andrews så romantisk? Finnes det en mystisk kilde i byen som gjør studenter forelsket? «Skal du til St Andrews for å finne deg en prins?» er et spørsmål flere av venninnene mine her har fått. Det er uheldigvis (?) begrenset med prinser her i verden, men de som studerer her er som oftest intelligente og oppegående. At man finner likesinnede på universitetet er ikke uvanlig, særlig når det finnes mange studentforeninger å møte folk gjennom.

Omgivelsene er et kapittel for seg selv, med gamle bygninger og flotte utsiktspunkter ved havet, men selve størrelsen på byen er kanskje det som betyr mest. For i en liten by som St Andrews, møtes man igjen og igjen.

Noen ganger kan det kanskje være litt pinlig med et gjensyn, hvis man helst vil glemme det som skjedde kvelden før. Andre ganger er det koselig at byen ikke er større. Siden det ikke er så utrolig mange som bor her, er det flere som velger å være kjæreste heller enn en Casanova. Når det stort sett ikke tar mer enn 15 minutter å gå fra sted til sted, er det dessuten lett å tilbringe mye tid sammen.

Selv om byen er liten, har den utrolig mange restauranter, kafeer og barer – som ofte er proppfulle på lørdagskvelder. Har du lyst på en god middag med byens beste cocktails, kan du dra til The Adamson, og frokost morgenen etter passer bra på North Point. På dette frokoststedet hadde Kate og William deres første date.

Det finnes et godt utvalg steder som egner seg for dating, men det kan selvfølgelig ikke måle seg med utvalget i en storby. Det betyr at du må finne på mye selv, noe som kanskje er enda bedre. Og enda mer romantisk.

Haakon Berge Wiken (19) fra Bærum studerer internasjonale relasjoner og økonomi ved University of St. Andrews i Skottland. Han blogger fra et av verdens eldste og beste universiteter på DN.no

Les også:

Tjener 150.000 mer på tre år

Slik gikk det med BI-studentene

Siviløkonomer kan ende opp med pølsekiosk-lønn

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.