Å ansette en utenlandsk toppleder i norsk akademia er et veldig interessant valg, så sant han eller hun har forutsetning for å forstå norsk kultur, sier statssekretær i Kunnskapsdepartementet Bjørn Haugstad.

Han kjenner ikke til at noe universitet eller høyskole i Norge tidligere har hatt en toppleder med utenlandsk statsborgerskap, men har erfaring fra andre institusjoner.

– Tidligere hadde vi for eksempel en dansk leder ved Kulturhistorisk museum og han bragte mange interessante perspektiver med seg.

– Hva tenker du om at HiOA får en amerikansk rektor?

– Curt Rice er godt integrert i Norge. Samtidig kommer han fra en kultur som har skapt mange av verdens ledende universiteter, det kan HiOA helt sikkert dra nytte av. Det ville vært mer utfordrende hvis man hentet en amerikansk leder fra et amerikansk universitet og ansatte ham her, sier Haugstad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.