Ifjor var det 42 prosent av studentene som mente det var attraktivt å søke jobb i offentlig sektor, mot 57 prosent i år.

- For eksempel er helse- og omsorg og skolen to områder som øker i attraktivitet, sier Arve Kvalsvik i Evidente, som har bidratt til å utvikle KarrieBarometeret.

Blant teknologistudentene har offentlig sektor en økning i attraktivitet på 137 prosent. 45 prosent i denne studentgruppen svarer nå at de finner det offentlige som en attraktiv arbeidsgiver, mot 19 prosent i 2014.

Mens offentlig sektor har blitt mer attraktiv, synes færre studenter at det er attraktivt å jobbe i oljebransjen og maritim industri.

Tendensen er spesielt tydelig blant studenter innenfor IT og merkantile fag. Blant disse gruppene er det en nedgang i attraktivitet på henholdsvis 32 og 26 prosent sammenlignet med 2014.

Blant teknologistudentene har attraktiviteten falt med kun 4 prosentpoeng til 60 prosentpoeng i årets undersøkelse. Til tross for urolig økonomi og nedbemanninger i oljebransjen anser altså fortsatt seks av ti teknologistudenter bransjen for å være attraktiv. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.