– Gratulerer som ny NSO-leder fra juli. Du ble ferdigutdannet førskolelærer ifjor, men den jobben må vente enda litt til?

– Det blir ikke jobb i barnehage med det første, nei. Jeg er blitt bitt av politikken, og vil bidra på denne måten, også for barnehagene.

– Hva du har fått ut av å være studentrepresentant så langt?

– Jeg har lært mye om politikk, og hvilke rettigheter jeg har som student. Jeg vet at å engasjere seg bidrar til endring. Jeg har også utviklet meg mye personlig, blant annet ved å møte folk som er uenig med meg og som bidrar med nye perspektiver.

– Hva synes du om studentenes engasjement i sin egen studiehverdag?

– 220.000 studenter trenger ikke ha et verv, men det er viktig at de forteller oss hvordan de opplever utdannelsen. Særlig gjennom emne-evalueringen. Så skal vi hjelpe dem å skape en best mulig studiehverdag.

– Hvilke fanesaker har du som ny NSO-leder?

– Det er varslet en stortingsmelding om kvalitet i utdannelsen. Vi vil sørge for å påvirke innholdet i den og komme med forslag til tiltak som skal bedre kvaliteten.

– Hvilke tiltak?

– Det er blant annet behov for en revolusjon innen undervisning og eksamen. I dag brukes gammeldagse undervisningsformer. Hovedmålet vårt er mer dialog, mindre monolog.

– Hva var det viktigste du lærte som student?

– På skolen var det barnehagens rolle i samfunnet. Men det jeg lærte ved siden av studiene var like interessant, og det var ikke bare studentpolitikk. Jeg var også frivillig på Samfunnet Bislett, høyskolens pub, der jeg møtte studenter fra mange andre studieretninger.

– Hvilket råd har du til helt ferske studenter?

– Det viktigste er å bli kjent med nye mennesker. Studietiden kan føles litt større enn seg selv, og mange studenter opplever stort press. Bruk de første ukene til å bli godt kjent, særlig når man kommer til ny by.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.