Interessen for petroleumsfaget har stupt, men nyansatt sjef i Norsk olje og gass, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, lover studentene at bransjen har bruk for dem.

– Jeg tror en samlet næring føler seg sikker på at aktiviteten vil holde seg høy også fremover, sier Schjøtt-Pedersen til Adresseavisen.

Mandag holdt han foredrag for søkere til petroleumsfag på NTNU i Trondheim. Interessen for studiet har falt kraftig i takt med nedgangen i oljenæringen, og bare 77 søkte på de 45 studieplassene i år. I fjor var tallet 286, ifølge Adresseavisen.

Sjefen i Norsk olje og gass er imidlertid trygg på at studentene går inn i en framtidsnæring.

– Ja! Det sier jeg for å vise at en tidligere politiker kan svare tydelig. Og jeg er sikker fordi verden har et stort behov for energi. Olje og gass vil utgjøre en stor andel av energimiksen, sier Schjøtt-Pedersen til Adresseavisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Én av tre ingeniører frykter å miste jobben

 

Flere unge tiltrekkes av jobb i offentlig sektor