Fire av ti studenter som startet sin utdanning i 2006 har ikke fullført studiene.

Det viser tall Statistisk sentralbyrå (SSB) presenterer idag.

Blant de nye studentene som startet i høyere utdanning før fylte 25 år i 2006, hadde 73 prosent oppnådd en grad i løpet av åtte år.

En ekspertgruppe har foreslått å premiere studentene som klarer å fullføre i tide, og høyskolene og universitetene som uteksaminerer dem.

Les også: Studentene somler, reiser utenlands og ender stort sett med jobb

Økonomistudentene avbryter mest

Av de vel 32 000 studentene som startet på bachelorutdanning for første gang i 2009, fullførte 47 prosent innen tre år. Blant ingeniørstudentene avbryter én av fem studiet, men blant økonomistudentene var det flere.

Bachelorutdanningen i økonomiske og administrative fag hadde høyest andel av studenter som avbrøt i løpet av fem år - hele 32 prosent.

Ifølge oversikten er mennene litt tregere enn kvinnene. 70 prosent av kvinnene fullførte en bachelorutdanning innen fem år, mens tilsvarende andel for menn var 58 prosent.

DN har tidligere skrevet at studentene bare bruker 27 timer i uken på studier.

Les også: Her er årets mest populære studier

- Bekymringsverdig

Norsk studentorganisasjon (NSO) synes ikke disse tallene er overraskende.

- Tallene er ikke overraskende, men svært bekymringsverdige. Vi vet at 94 prosent av studentene er avhengig av deltidsjobb eller støtte hjemmefra for å klare seg. Dette viser at studentene ikke har tid til å faktisk være studenter. Du fullfører ikke studiene ved å være på jobb, sier påtroppende leder av NSO, Therese Eia Lerøen.

Løsningen for å redusere frafallet er ifølge NSO bedre oppfølging og veiledning, samt bedre studentøkonomi.

Les også:

Her er jusstudenten ingen vil ha

Rekordhøye søkertall til BI

Store sprik i strykprosenten  

– Hvis du bruker 40-50 timer i uken på studiene er det fortsatt rom for å jobbe litt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.