Alt jeg husker var at han sa «hello» mens jeg lirket av meg en nervøs udefinerbar lyd tilbake. Man skulle trodd jeg var mentalt forberedt på dette, å møte på Bill Clinton, ettersom jeg tilbringer sommeren min som intern hos Clinton Foundation i New York. Men nei. Det eneste som dukker opp i hodet mitt på dette tidspunktet er; hvordan endte jeg her?

Historien min begynte for ett år siden da jeg sa opp jobben, leide ut leiligheten i Oslo og flyttet til New York for å ta en master i internasjonale relasjoner ved Columbia University. Å bo i New York og studere ved Columbia hadde vært en drøm lenge, og det var på tide å gjøre drømmen til virkelighet.

For de av dere som har vært her, tror jeg de fleste husker sin første tur til New York. Min var som 16-åring med familien, da vi til min store frustrasjon skulle bo hos noen familiemedlemmer i en indisk koloni i New Jersey (som mine foreldre insisterte på var «akkurat det samme som å bo på Manhattan»).

På den tiden var min største drøm å bli profesjonell danser, og jeg så for meg et liv i et lite kollektiv i East Village sammen med en musikalskuespiller der jeg livnærte meg som barista på en lokal kafé innimellom prøvespillinger. Selv om danseskoene etterhvert ble byttet ut med pensumbøker, har drømmen om byen forblitt den samme, og følelsen den gir meg av å være akkurat der det skjer.

Ønsket om å studere ved Columbia University oppsto under siviløkonomstudiet mitt ved NHH. Der ble jeg interessert i å kombinere økonomi og samfunn – å sette økonomiske avgjørelser i et større perspektiv.

Etter fullført førsteår kunne jeg ikke vært mer fornøyd med skolevalget, men ettersom studiene har tatt brorparten av tiden min, ville jeg bli igjen i New York i sommer for å oppleve mer av hva byen har å by på.

I sommer skal jeg jobbe for Clinton Foundation, som er den veldedige stiftelsen til Clinton-familien. Ønsket mitt med å jobbe med stiftelsen kom etter å ha snakket med venner som hadde jobbet der tidligere, som anbefalte det som en god måte å utvide sitt profesjonelle nettverk på, samtidig som jeg likte filosofien bak organisasjonen.

Etter en lang søknadsprosess med rundt 1800 søkere satt jeg og 75 andre igjen med et tilbud om internship fra begynnelsen av juni til slutten av august.

Innen stiftelsen jobber jeg i Clinton Global Initiative, som er den delen av Clinton Foundation som har som formål å få organisasjoner, selskaper og land til å samarbeide om bistandsprosjekter på tvers av landegrenser.

Fremover kommer jeg til å skrive om hvordan det er å sommerjobbe i USA, livet som student ved én av USAs mest prestisjetunge skoler, og ikke minst hverdagen min i storbyen. Det ble ingen ferie på meg i år, men hva er vel bedre enn en sommer i New York.

Vaishali Kathuria (27) blogger for DN Talent om hvordan det er å sommerjobbe på Manhattan og studere i USA. Hun går på Columbia University og jobber for Clinton Foundation i sommer.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.