Behandlingen av klage på standpunktkarakterer på ungdomsskolen tar for lang tid og er ofte ikke klar før etter at elevene har kommet inn på videregående, mener Elevorganisasjonen.

I verste fall kan det bety at elever ikke kommer inn på den videregående skolen de vil fordi de må søke med et dårligere karaktersnitt enn de muligens har, skriver NRK.

– Her er det en systemsvikt hvor elevene blir de skadelidende, sier leder i Elevorganisasjonen Kristoffer Hansen.

Dersom en elev klager på en standpunktkarakter ved slutten av vårsemesteret, behandles klagen først av skolen. Dersom skolen ikke gir medhold, går klagen videre til Fylkesmannen før den sendes tilbake til skolen igjen. Ettersom dette skjer på sommeren, blir behandlingen ofte ikke fullført for på høsten, noe som betyr at elevene allerede har kommet – eller ikke kommet – inn på videregående skole.

Utdanningsdirektør for Oslo og Akershus Grethe Hovde Parr mener at klagebehandlingen likevel ikke er unødvendig.

– Det er viktig at elevene har muligheten til å klage for å se om karakteren er riktig satt og om reglene ved karaktersetting er godt nok fulgt, sier Hovde Parr.

I fjor ble det meldt inn 1.100 klager på standpunktkarakterer i Norge. Rundt halvparten fikk medhold, mens litt over 300 ble sendt tilbake til skolen for ny vurdering. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: Stirrer på mobilen - ikke kjæresten

Stirrer på mobilen – ikke kjæresten
Nordmenn er et mobilavhengig folkeslag.
01:12
Publisert: