– Hva er det viktigste du lærte i studietiden?

– Å oppleve skolesystemer fra ulike deler av verden har lært meg mye. Studentene i Hong Kong sover på biblioteket og lever som kjent under en helt utrolig streng disiplin, men det er store forskjeller mellom studiekulturer også i Europa. Det er fint å se hvor mange ulike måter en kan gjøre noe på, så finner en det som passer best for en selv etterhvert.

– Hva har du fått minst bruk for siden?

– Etter to år på Sciences Po kan jeg nok mer om gamle franske politiske institusjoner enn jeg strengt tatt trenger.

– Hva angrer du på?

– Jeg angrer litt på at jeg ikke utnyttet tiden i Frankrike og Hong Kong bedre med tanke på språk. Det lille jeg kan av fransk og kinesisk får jeg bruk for hele tiden. Jeg fulgte hovedsakelig engelskspråklig undervisning i begge landene, men burde kanskje ha latt språk gått foran gode karakterer i litt større grad.

– Hva ville du studert dersom du måtte studere noe annet?

– Det måtte blitt samfunnsøkonomi eller jus, det hadde vært spennende å jobbe med handel eller internasjonal rett. En internasjonal vri på studiet hadde det nok blitt uansett.

– Du ble valgt som ny ANSA-president forrige helg. Hvordan lærer man å bli sjef?

– Å engasjere seg utenfor lesesalen i løpet av studietiden er en veldig god start.

– Hva har du lært i det siste?

– Jeg tar for tiden et lynkurs i mediehåndtering, i tillegg til at jeg har måttet lære meg Instagram og Twitter.

– Er du ferdig med studietiden?

– Det kan hende det blir en doktorgrad etterhvert, jeg drømmer om å forske på Kina og deres skiftende posisjon i verden.

– Hva er ditt råd til studenter som går inn på et universitet for første gang i høst?

– Ta verv, dra utenlands og prøv ut litt forskjellige ting. På Sciences Po tok jeg et fag i manusskriving, og selv om det ikke blir manusforfatter av meg med det første lærte jeg veldig mye av det.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.