– Hva ønsket du å bli da du studerte?

– Jeg hadde lyst til å bli advokat, men så ble jeg valgt inn i bystyret. Jeg begynte som advokatfullmektig etter studiet, og trodde jeg hadde gjort mitt i politikken. Så ringte Erling Lae og ville ha meg som finansbyråd. Da måtte jeg gruble, gruble, gruble. Å være finansbyråd er en av de mest spennende rollene som finnes, og jeg fant ut at det er fornuftig å ta muligheter når de dukker opp.

– Hva av det du lærte på studiet får du bruk for i jobben din i dag?

– Sakene som kommer hit er de som ikke er opplagte. Da er det nyttig å være opplært til å forsøke å sortere argumenter. Prøve å skille hva som er viktige og uviktige argumenter, gyldige og ugyldige argumenter.

– Ville du studert mer, kanskje noe helt annet?

– Jeg burde vel hatt litt økonomiutdannelse som finansbyråd. Men finansavdelingen på Rådhuset er et av de aller beste fagmiljøene i Norge. Det viktigste var å lytte til rådene og forstå dem, men det hadde nok hjulpet med økonomifag.

– Skulle du ønske du hadde praktisert mer jus?

– Jeg syntes det var spennende og givende, men man kan ikke være byråd og advokat. Så jeg angrer ikke på det.

– Ble du noen gang skolelei?

– Ingen som har studert jus, kan si at man ikke på noe tidspunkt blir lei. Jeg hadde noen års avbrudd da jeg var i bystyret, men spesialoppgaven – den var tung. Min het «Er en utbyggingsavtale i seg selv en offentlig anskaffelse?»

Det er et ganske snevert tema.

– Så hvorfor skrev du om dette?

– Det er et godt spørsmål. Det var litt inspirert av at Oslo kommune inngikk en del utbyggings- avtaler. Det var en interessant teoretisk problemstilling jeg ville forstå mer av.

– Hva fikk du på oppgaven?

– Jeg fikk A.

Les også på DN.no/talent:

Denne skolen har egen Nav-avdeling dnPlus

- Konkurranseinstinktet slår inn og man blir mest opptatt av å vinne  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.