Regjeringen foreslår å bruke i overkant av 100 millioner kroner på nye tiltak mot realfagsproblemet i skolen.

– For mange elever lærer ikke det mest grunnleggende i matematikk og naturfag. Derfor foreslår regjeringen en ekstra time i naturfag på barnetrinnet og målrettede tiltak for å styrke opplæringen i realfag, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Det blir opp til kommunene å avgjøre om den ekstra timen i naturfag i uken skal legges til 5., 6., eller 7. trinn.

Prislappen er på 80 millioner kroner i 2016, og 190 millioner kroner fra 2017.

Flere PPU-plasser

Regjeringen foreslår at det opprettes 350 nye studieplasser i praktisk-pedagogisk utdanning, særlig rettet mot områder med økende arbeidsledighet og søkere med teknologisk eller realfaglig bakgrunn.

- Dette er positivt for de som har mistet jobben i dagens jobbsituasjon, det er positivt for nyutdannede som sliter med å få seg jobb og ikke minst når det kommer til å øke motivasjonen for realfag i skolen gjennom å ha faglige dyktige realfaglærere, sier Eirik Kommedal, leder i Tekna Student.

Yrkesfagløftet blir fulgt opp med 93 millioner kroner, blant annet til økt lærlingtilskudd. Satsingen skal bidra til å rekruttere flere lærere, at flere får en godkjent lærerutdanning og at yrkesfaglærerne får gode muligheter til å delta i etter- og videreutdanning.

–  Det er ikke mye vi kan si sikkert om framtiden, men vi vet at vi kommer til å mangle fagarbeidere. Derfor fortsetter vi yrkesfagløftet, sier Røe Isaksen.

Les også:

Venter betydelig større arbeidsledighet  

Regjeringen tror oljeprisen stiger

Neste år går Norge med underskudd  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.