– Omdømmet til Westerdals er truet. Hvis det som sto i DN er riktig, er det mye som tyder på at eierne ønsker å berike seg på midler som burde gått til studentene og faglig utvikling. Det er trist. Jeg skulle ønske statsstøtten gikk til å bygge talentene vi ønsker oss, og ikke ble kanalisert over til eiendomsdrift, sier Preben Carlsen, daglig leder i pr- og kommunikasjonsbyrået Trigger.

Daglig leder i Trigger Preben Carlsen, tror særlig foreldre vil bli påvirket av saken.
Daglig leder i Trigger Preben Carlsen, tror særlig foreldre vil bli påvirket av saken. (Foto: Gunnar Blöndal)
Han tror særlig foreldre lar seg påvirke av Anthon B Nilsen-saken, og at det kan gå ut over skolens rekruttering.

– Foreldre har stor påvirkning på barnas yrkesvalg. Jeg tror mange foreldre tar dette innover seg, og det kan fort være de som fraråder barna og sier «der er det mye tull, de bruker penger på alt annet enn elevene. Så velg noe annet, sønnen min».

Dinamo-sjef Hølje Tefre tror ikke kvaliteten på Westerdals-studentene er endret etter fusjonen.
Dinamo-sjef Hølje Tefre tror ikke kvaliteten på Westerdals-studentene er endret etter fusjonen. (Foto: Per Thrana)
Saken har ifølge Carlsen ingen konsekvenser for Westerdals-studenter som søker jobb hos Trigger. Trigger har tidligere jobbet med en rekrutteringskampanje for NITH, en av de tre skolene som har fusjonert i nye Westerdals Oslo ACT.

Westerdals-rektor Bjørn Jarle Hanssen mener fusjonen styrker elvene.

– Vi har gode tilbakemeldinger på fusjonen og på kvaliteten på studentene fra bransjene vi utdanner til. Da vi hadde karrieredag for første gang som fusjonert høyskole, hadde vi rekordmange påmeldte aktører fra bransjene, sier Hanssen.

Hølje Tefre, administrerende direktør i Dinamo, sier Westerdals Oslo ACT er en like attraktiv institusjon som før.

– Studentkvaliteten på Westerdals-studentene er ikke endret på grunn av denne saken, sier han.

Tefre mener studentenes tilbud ikke har endret seg med den mye omtalte fusjonstransaksjonen, og at saken er «tatt ut av proposjoner».

– De må komme med en god forklaring som studentene slår seg til ro med. Det er ikke slik at de 100 millionene kunne vært byttet i bedre utdannelse eller lavere studieavgift, som er det etterlatte inntrykket, og det studentene er opprørt over. Sånn sett har de en utfordring, sier han.

Se DNtv: - Hvor er samvittigheten?

 

- Hvor er samvittigheten?
Westerdals-studenter ut mot eierne: - Hvor er samvittigheten?
02:12
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.