Nåløyet var trangt for de som ønsket turnusplass i vår.

I følge en ny statusrapport fra Helsedirektoratet kjempet 938 søkere om 456 utlyste turnusstillinger våren 2015.

4 av 10 med norsk utdanning
Flertallet i søknadsbunken var utdannet i utlandet, og 85 prosent oppga norsk nasjonalitet. Bare 4 av 10 hadde medisinutdanning fra Norge, men det var flest av disse som fikk jobb.

Tall fra Helsedirektoratet viser at sjansen for å få turnusplass ser ut til å øke med å ha norsk nasjonalitet og norsk medisinutdanning.

Fordel å være norsk
I følge Dagens Medisin var 59 prosent av de 455 legene som ble tilsatt utdannet i Norge og 94 prosent hadde norsk nasjonalitet.

Rapporten fra direktoratet summerer også opp at 69 % av søkerne utdannet i Norge ble tilsatt, mens det samme gjaldt 39 % av søkerne utdannet innenfor et EØS-land.

Snart flere medisinstudenter ute enn hjemme
Medisin er det nest-mest populære faget for norske gradsstudenter utenlands. I tiårsperioden fra 2004 - 2014 økte utbetalingene til skolepenger for medisinstudier med 129 prosent, i følge en ny rapport for Senter for internasjonalisering for utdanning (SIU). 

Dette skyldes både en betydelig økning i antall norske medisinstudenter i utlandet, samt at en større andel av disse betaler skolepenger.

"Hvis utviklingen fortsetter, vil det om få år være flere norske medisinstudenter i utlandet enn i Norge" står det i rapporten.

51 prosent stod uten turnusplass etter vårens søkerrunde. Dette inkluderer også søkere som ikke var kvalifisert eller hadde takket ja til en annen jobb.

Skal du på jobbintervju? Slik tenker hodejegerne

Headhunternes heteste tips til jobbintervjuet
Se video
03:04
Publisert:
 

Les også:

Mener legebarn går foran i køen  

- Uoversiktlig, rotete og preget av tilfeldigheter

Nord-Norge har de mest fornøyde økonomistudentene  

Norske studenter lever luksusliv i utlandet

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.