– Hva har du lært i det siste?

– Det er helt vilt hvor mye jeg har lært det siste året av å være aktiv i musikkbransjen. Jeg tenkte på det senest i morges hvor vanvittig mye jeg har måttet sette meg inn i – presseskriv, drive eget label, miksing av låter, jeg har virkelig lært mens jeg har gått.

– Hva er det viktigste hvis man skal satse for fullt på musikken?

– Å stole på seg selv. Det er viktig i denne bransjen.

– Er du blitt god til det nå?

– Ja. Jeg er litt vinglete av meg og det er klart man tviler når man er fersk og møter folk som har mye mer erfaring. Da må jeg stole på magefølelsen og holde igjen når det kjennes riktig. Jeg har i hvert fall lært meg å si nei. Som da jeg fikk tilbud om en gig som ville gitt masse penger jeg trenger. Da måtte jeg gå noen runder med meg selv og se langt frem. Det er kanskje bra akkurat nå, men hvilke signaler sender det ut?

– Det høres ut som et russetreff?

– Nei, en kjøpesentergig. Du tjener bra, men det er litt vondt.

– Hva bruker du utdannelsen i teater og spansk til?

– Når man lærer et språk og bor i utlandet får man et større perspektiv og en bedre forståelse for språkbruk, som jeg tar med inn i lyrikken min. Teater kommer kjempegodt med når jeg skal ha konserter. Ikke bare når det gjelder det scenetekniske, men planleggingen og alt det rundt. En del av bacheloren min var dramaturgi – hvordan et sceneshow skal bygges opp. De tingene kommer godt med.

– Har du en skoleopplevelse som har satt spor?

– Én ting som sitter igjen er da jeg skulle skrive den siste oppgaven på bacheloren. Det var 25 sider og jeg skulle bare lese gjennom. Så kollapset den, to dager før innlevering. Jeg kunne se på skjermen at bokstavene ble til stjerner bortover radene. Det var helt forferdelig, jeg knakk helt sammen. Men det tar jeg med inn i musikkbransjen: Du må ikke gi opp. Så da skrev jeg hele oppgaven på to døgn. Sov ingenting. Når jeg leser den nå er den jo komprimert og bra. Jeg fikk med det beste, og fikk A.

Les flere studie- og karrieresaker på DN Talent (og følg oss på Facebook)

Sluttet i drømmejobben etter to dager

I disse landene studerer du billigst dnPlus  (DN+)

Krise ga jobb til 170 av 200 på intervju dnPlus  (DN+)

Dette ser Facebook etter hos jobbsøkerne  

Vil ikke se hvor jobbsøkerne har gått på skole

Sindre (24) mistet jobben før han fikk begynt dnPlus  (+)

 

Les hele avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.