Tallet kommer fram i en undersøkelse gjennomført av Sentio på oppdrag for Norsk Studentorganisasjon (NSO) og Universitas. 7 prosent av studentmassen i Norge tilsvarer 20.000 studenter.

I undersøkelsen fikk deltakerne også spørsmål om hva de trodde ville påvirke fremtiden deres mest.

29 prosent svarte krisen i petroleumsnæringen, og dermed er det bare klimaendringer som skremmer norske studenter mer enn fallet i oljeprisene.

Statistikk fra Samordna Opptak viser at antall søkere til geofag ved Universitetet i Oslo har falt fra 761 i 2013 til 637 i 2015, en nedgang på drøye 16 prosent.

80 ifjor - 50 nå

Brit Lisa Skjelkvåle, leder ved Instituttet for geofag, tror nedgangen skyldes trange kår i oljenæringen.

– Mange som kommer til oss, ønsker å jobbe med petroleum. Men selv om vi har opplevd en liten nedgang de to siste årene, har vi hatt så stor oversøkning at det har vært mer enn nok søkere å ta av, sier Skjelkvåle.

– Da vi begynte i fjor, var vi 80 studenter, og nå er vi nærmere 50, sier en student til Universitas.

Siden 2014 har 34.519 jobber forsvunnet i norsk oljenæring. Det viser en oversikt utarbeidet av DNB Markets-megler Truls Oma Erichsrud, skriver VG.

Kompetansedirektør Are Turmo i NHO vil ikke anbefale studenter å bytte studium på grunn av usikkerhet i arbeidsmarkedet.

– Vi må ha flere tanker i hodet samtidig. Norge trenger denne typen kompetanse samtidig som vi satser ytterligere på å øke kompetansen mot grønne næringer, sier Turmo til Universitas.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Mener oljestudentene er de nye «crazy ones» dnPlus (DN+)


– Du blir mer desperat dnPlus (DN+)

Hold deg oppdatert på DN Investor