Fredag deltok sjefen for den amerikanske sentralbanken, Janet Yellen, på et arrangement på eliteuniversitetet Harvard i USA.

Her fikk Yellen blant annet spørsmål om hvilke råd hun har til studenter som ønsker å gå i 69-åringens fotspor.

- Jeg tror mitt utgangspunkt var å finne et område som jeg elsket og var lidenskapelig opptatt av, svarte Yellen, ifølge Marketwatch.

Hardt arbeid

Yellen regnes som én av verdens mektigste personer. Hun ble ifjor plassert på en syvende plass på maktlisten til finansmagasinet Forbes.

Fredag la ikke sentralbanksjefen skjul på at det har kostet å nå toppen. Samtidig var hun tydelig: 

- Hardt arbeid føles mindre hardt hvis du finner noe som interesserer deg, sa sentralbanksjefen, ifølge Marketwatch.

Første kvinne

Yellen mener det ikke bare må handle om målet. Det er viktig å trives i alle stadier av en karriere, understreket hun.

Janet Yellen ble den første kvinnelige sentralbanksjefen i USA, da hun 31. januar 2014 overtok etter Ben Bernanke.

Yellen har PhD. i økonomi fra Yale University, og hun har undervist ved både Harvard og London School of Economics.

Fulgte med

Fredagens begivenheten fikk stor oppmerksomhet i finansmarkedet, som ventet på signaler knyttet til når sentralbankens rentekomite kan komme til å sette opp renten.

Yellen varslet at en renteøkning er sannsynlig «i løpet av de kommende måneder». Markedsaktørene syntes det var lite nytt i uttalelsene, som derfor ikke fikk store utslag.

Hør DNs podkast

Vil én avgift snu opp ned på norsk flytrafikk til utlandet? Kan Martin Kolbergs engasjement dra ned prisen på Telenor og andre statseide selskaper? Og bør laksefesten på børsen bety mer oppdrett i norske fjorder?

 

Se DNtv

Se Eyvind Hellstrøms skrelleteknikk for asparges
På kjøkkenet til Norges kokkenestor Eyvind Hellstrøm i Oslo skrelles det stilker raskt og effektivt. Skrelleteknikken er viden kjent blant kolleger i restaurantbransjen.
00:36
Publisert:
 

Les også:

Høili selger strandeiendom for 66 mill.

Holder kortene tett om skatteparadis dnPlus  (DN+)

Nå kan du kjøpe luksusyachter, privatfly og rådyre diamanter på milliardærenes «Finn.no» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedene med DN Investor