Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs har fått inn mer enn en kvart million søknader fra studenter og nyutdannede til sommerjobber i år.

Det skriver Financial Times mandag.

Globalt har søknader fra studenter og nyutdannede til banksektoren økt med mer enn 40 prosent siden 2012, ifølge avisen, og trenden gjelder ikke bare Goldman Sachs.

De amerikanske investeringsbankene JP Morgan og Citigroup ansetter henholdsvis to og 2,7 prosent av søkerne til sine sommerjobber, og melder også om betydelig søknadsvekst de siste årene.

Globale investeringsbanker som helhet har sett sin inntjening gå betydelig ned de siste årene, og omdømmet til både bransjen og selskapene selv har fått seg en smell etter finanskrisen.

Likevel oppnå selskapene stadig høyere søkertall:

- Før pleide disse selskapene å spy ut analytikere, men nå forsøker de å tiltrekke å beholde dem ved å innføre en mer positiv kultur, med fordeler og mer fleksible arbeidsbetingelser, sier sjefen for rekrutteringsselskapet Selby Jennings' investeringsbankavdeling, Bernie Toole, til avisen.

Selv om tallene blekner i forhold, finnes det også flere selskap i Norge som melder om høye søkertall til årets sommerjobber: 1400 søkere på 21 sommerjobber

Les også:

Fra internship til fast jobb - her er triksene

Sindre (24) mistet jobben før han fikk begynt dnPlus  

Betaler en halv mill. i året for å gå på Harvard  

Kvinners manglende sexlyst har fått en løsning: – Det er en etterlengtet pille (DN+)

Frp vil fjerne bensinbilene dnPlus  (DN+)

Frp drar i håndbrekket dnPlus  (DN+)

Mener målet er urealistisk dnPlus (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Han er Statoils Petter Smart
Hjemme i garasjen i Sola snekrer fagleder Kjell Einar Ellingsen sammen revolusjonerende undervannsutstyr ved hjelp av ølkasser, kryssfinér, kobberrør, barneleker og duppedingser fra Biltema.
00:50
Publisert:

Norsk kvinne er den internasjonale hjelpearbeideren som har vært lengst i Syria
WHO-topp Elizabeth Hoff sover alltid dårlig etter å ha møtt de syriske barna på brannskadeavdelingen i Damaskus. NB: Sterke bilder.
01:30
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.