Over 8.300 studenter står i boligkø hos samskipnadene.

For første gang har Norsk studentorganisasjon (NSO), i samarbeid med studentsamskipnadene, undersøkt hvor mange studenter som står i kø for å få tildelt studentboliger to uker etter studiestart. 

- Det er svært alvorlig at det fortsatt står så mange studenter i boligkø hos samskipnadene. Undervisningen er godt i gang og det er der fokuset bør være, ikke i bekymring over å ha tak over hodet, sier leder av NSO Marianne Andenæs i en pressemelding.

Regjeringen har de siste årene gitt tilskudd til bygging av rekordmange studentboliger.

De høye køtallene viser likevel at behovet for flere studentboliger fortsatt er stort. Vertskommuner kan bidra til fortgang i byggingen ved tilgjengeliggjøring av tomter og raskere saksbehandling. I morgen møtes regjeringen til budsjettkonferanse, og har nå mulighet til å stå løpet ut i satsingen på studentboligbygging, understreker NSO.

- NSO forventer at regjeringen fortsetter den offensive satsningen på studentboligbyggingen og kroner sitt siste budsjett før valget med støtte til å bygge 3000 studentboliger, sier Andenæs.

Les også:

Hevder det blir tatt ut tiltale mot Sør-Afrikas finansminister

Akutt kokkemangel i Sverige  

ONS fokuserer på overganger i oljebransjen  

Minstepensjonistene får mer  

Se DNTV:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.