- Vi ser etter personer som har «alt». Men kombinasjonen er sjelden vare.

Managing partner Nils H. Thommessen i Advokatfirmaet Wiersholm understreker at de må ha de beste for å gjøre den jobben klientene forventer av dem.

- De må ha sterke akademiske resultater, men også «attitude». Vi ønsker oss nyansatte som er nysgjerrige på å lære mye fort. Vi ser etter de som sitter ytterst på stolen, stiller spørsmål og spør hvordan de kan bidra til å gjøre Wiersholm bedre. Da passer de inn her hos oss, sier han.

Det handler om å utmerke seg - og jobbe hardt.

Topp innsats i et vikariat, en praksisperiode eller et internship kan kjapt resultere i fast jobb, bekrefter flere norske bedrifter.

For et par uker siden skrev DN om markedsføringsstudentene Øystein Simonsen Opperud (28) og Daniel Humlebrek (26) som gjorde en så god jobb at sjefen i medieovervåkingsfirmaet Opoint gikk til styret og krevde to nye stillinger til dem.

Også Thommessen i Wiersholm bekrefter at de ikke gir slipp på flinke folk.

- Vi bruker mye tid og ressurser på å finne de rette. Traineeordningen og Wiersholm Summer School (WSS) er våre beste rekrutteringskanaler. Traineeoppholdet er som et langt intervju. Dette yrket er «enten-eller». Du må ville det! Læringskurven er bratt og du tas med på store, viktige oppdrag med én gang. De flinkeste trenger utfordringer for ikke å kjede seg. Så hvis du utmerker deg ved å gjøre en god jobb, da kan veien til fast jobb være kort, sier han.

Cirka fire av ti traineer får tilbud om videre jobb i advokatfirmaet.

- Tør å stille spørsmål!

Jannicke Eilertsen (29) har jobbet som advokat i Wiersholm siden hun var ferdig på jussen i 2012. Hun jobber blant annet med private granskninger for nasjonale og internasjonale selskaper og offentlige organer innenfor ulike rettsområder. I tillegg jobber hun med internasjonal compliance, tvisteløsning, samt generell forretningsjuridisk rådgivning.

- Det stilles høye krav til oss. Å bli ansatt i et stort forretningsadvokatfirma er krevende, men svært gøy. Man må være motivert for det. Det som er så fint, er at tilbakemeldingene hos oss går begge veier - og det skaper trygghet. Dessuten er det kjempeviktig å være nysgjerrig og tørre å stille spørsmål, sier Jannicke.

Her er hennes tre beste råd til jusstudenter som vil ha fast jobb i advokatbransjen:

  • Jobb målrettet på studiet. Det finnes ingen snarveier.
  • Meld deg på og bli med. Grip sjansen til å lære mer.
  • Les avisen. Engasjement og interesse for det som skjer i samfunnet og næringslivet vil gjøre det enklere for deg å takle overgangen fra studiet til jobben som forretningsadvokat.

Vil du ha en fot inn i konsulentbransjen, bør du lese dette: Fra internship til fast jobb - her er triksene

Advokatfirmaene opplever at konkurransen blir tøffere og at klientene krever mer. Ferske jusstudenter har ikke den kunnskapen og den kommersielle forståelsen som trengs i dagens rolle som forretningsadvokat, mener Nils H. Thommessen.

Dette er bakgrunnen for Wiersholm Summer School og Wiersholmskolen, som er advokatfirmaets egen skole for advokater.

- Alle kan ikke være like

I år fikk Wiersholm cirka 100 søkere til 26 plasser på sommerskolen, som går over fire dager. Til traineeordningen får de cirka 250 søkere. Om lag 50 traineer får plass og gjennomgår et fem ukers opphold i firmaet.

Managing partner Nils H. Thommessen og advokat Jannicke Eilertsen i Wiersholms lokaler på Aker Brygge. Foto: Per Thrana
Managing partner Nils H. Thommessen og advokat Jannicke Eilertsen i Wiersholms lokaler på Aker Brygge. Foto: Per Thrana (Foto: Dagens Næringsliv)
 

- For oss er det viktig å identifisere, tiltrekke, rekruttere og så utvikle de rette talentene individuelt, sier Thommessen.

- Vi er opptatt av en individualistisk tilnærming til fellesskapet vårt. Gjør vi jobben vårt godt, vil forskjellene gjøre oss bedre. Alle advokatene våre kan ikke være like, det blir vi ikke best av, sier han.

- Hva er det verste du kan gjøre som trainee?

- Å være negativ til nye oppgaver!

Her er Thommessens tre beste råd til jusstudenter som vil ha fast jobb etter en traineeperiode:

  • Sitt alltid ytterst på stolen. Bank på dører, still spørsmål. Bruk tiden til å lære, få erfaring og bekjentskaper.
  • Tenk selv! Du er plukket ut fordi noen tror på deg. Stol på egen metode, kunnskaper og bidrag. Ta initiativ til løsninger og vinklinger.
  • Involvér deg sosialt.

- Har et luksusproblem

Gisle Hellsten, som er leder på Karrieresenteret ved Universitetet i Oslo (UiO), råder alle interns og traineer til å se på oppholdet som et langt jobbintervju.

- Husk at du skal få vist frem alle sider av deg selv. Vis at du er en allsidig person som passer inn i miljøet, sier han.

Han sier at mange arbeidsgivere i dag har et luksusproblem når de siler kandidater:

- Det er mer enn nok kandidater som er kjempeflinke på papiret. Det som skiller en kandidat fra en annen da, er personlig egnethet. Det blir ofte det avgjørende til syvende og sist, når det gjelder hvilke interns som er aktuelle til en fast jobb i bedriften, sier Hellsten.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:

Flest stemmer betyr ikke automatisk seier: Det amerikanske valgsystemet kort forklart
Bli klok på det amerikanske valgsystemet her.
01:24
Publisert:
 

 

 

 

 

 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.