Ifølge en pressemelding fra selskapet vil turbo-3g-nettet utvides til å omfatte alle tettsteder med mer enn 200 innbyggere i løpet av året. Dette tilsvarer 86 prosent av befolkningen.

- Dette er et stort steg for distrikts-Norge, og turbo-3g fra Telenor skal utmerke seg med landets beste dekning, kvalitet og kapasitet, sier leder for Telenor i Norge, Ragnar Kårhus, i en pressemelding.

Les også: Skal bygge 4G i Sverige

Turbo-3g kan gi en hastighet på rundt ti ganger ordinær 3g.

Utfordres av Netcom og Ice
Telenor lanserte sitt turbo-3g-nett ifjor høst, etter at Netcom var først ute med denne teknologien. Selskapet uttalte den gang til Dagensit.no at de mener turbo-3g vil bli et svært viktig våpen i kampen om mobilkundene.

NetCom-sjef August Baumann uttalte tidligere i år at de vil bygge ut turbo-3g alle steder de har ordinær 3g, noe som for Netcom sin del vil gi en befolkningsdekning på over 80 prosent.

Les også: Vil vinne mobilkrigen med turbo-3g

Både Telenor og Netcom møter også konkurranse fra Ice, som tilbyr mobilt bredbånd med hastigheter som tåler sammenligning med vanlig bredbånd.

Rask utbygging
Ifølge pressemeldingen fra Telenor hadde selskapet ved utgangen av første kvartal i år mer enn 60 000 turbo-3g-kunder, og en trafikkvekst på mer en 70 prosent fra foregående kvartal.

I løpet av året skal Telenor bygge ut Turbo-3G nettet ytterligere ved å gi dekning der det i dag er vanlig 3G-dekning. Dermed vil 86 prosent av Norges befolkning dekkes av Telenors Turbo-3G-nett. I tillegg bygger Telenor fortsatt ut Turbo-3G i store hytteområder både på fjellet og på populære sommersteder.

- Kvaliteten og hastigheten via mobilnettet er nå så god at man kan ta med seg bredbåndsopplevelsen også når man er på farten. Vi ønsker å ha den beste dekningen på mobilt bredbånd der folk bor og ferdes, sier Kårhus i pressemeldingen.

Bruker du internett på mobilen? Diskutèr saken!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.