Nordmenn har ennå tilgode å få tilgang til fullblods lesebrett for e-bøker. Men bare tre måneder etter at Amazon lanserte sin videreutvikling av e-boklesere med Kindle DX går hovedkonkurrenten Sony til frontanagrep.

To nye
Sonys to nye lesebrett med betegnelsen P R S300 og P R S600 kommer i salg i USA i slutten av august for henholdsvis 199 og 299 dollar. Den rimeligste vil dermed koste nøyaktig 100 dollar mindre enn den originale og rimeligste leseren fra Amazon.

 

Liten og lett
Sonys P R S300 har en skjerm på fem tommer og vil bli markedsført som en lommeversjon. Den en tommer større P R S600 har en berøringsskjerm, noe som Kindle ikke har. Derimot er de med sine seks tommers skjerm like store, men mindre enn den nyeste Kindle med betegnelsen DX.



Ikke trådløs
Mens Kindle og den kommende leseren fra Plastic Logics har muligheter for trådløs oppkobling mot nettet for nedlasting av bøker, har Sonys lesere ikke dette og må kobles opp mot en e-bokhandel via en datamaskin. Men i følge WSJ.com vil Sony lansere en slik leser senere, kanskje så tidlig at den rekker fram til julehandelen.

 

Dumper bokprisene
Konkurransen om de billigste e-bøkene er nå beinhard i det amerikanske markedet, til forleggernes store bekymring. Sony vil derfor senke prisen på nyheter og bestselgere til 9,99 dollar for å matche prisene på de rabatterte bøkene fra konkurrentene Amazon og Barnes & Noble.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.