I vår ble it-selskapet SoftWare Innovation tatt av børs. Selskapet har slitt i motbakke store deler av dette årtusenet, men fikk en etterlengtet opptur i starten av 2009.

Men det første kvartalet med nye eiere ble ikke helt som ventet. Tirsdag fikk de ansatte vite at oppsigelser og permisjoner kommer som en konsekvens av svikt i markedet.

- Vi har hatt et møte i dag der vi har informert om at andre kvartal var noe dårligere enn forventet, og at vi ser noe lavere oppdragsmengde i en midlertidig periode, sier konsernsjef Frode Haugli til Dagensit.no.

Det er den norske organisasjonen som skal forenkles, og syv personer er sagt opp, mens 19 er permittert.

- Det er primært ledere som er tatt ut, sier Haugli.

Problemer i Norge
De permitterte må i første rekke belage seg på seks måneders lediggang, men Haugli sier at perioden både kan bli kortere eller lengre.

Frode Haugli beklager at markedet ikke har vært på Software Innovations side de siste månedene.

- Det har vært noe svakere investeringsvilje og beslutningene tar noe lenger tid. Derfor er dette riktig, og de permitterte medarbeiderne tas tilbake når markedet kommer tilbake, sier han.

Selskapet hans har vært gjennom store forandringer det siste halvåret. Ikke bare har Borea tatt over som nye eiere; Software Innovation har solgt seg ut av Finland, kvittet seg med IT Consult og nedbetalt et stort obligasjonslån.

- Resultatet for andre kvartal ble noe lavere enn ventet, men her snakker vi om den norske organisasjonen, sier Haugli.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.