Vi benytter cookies på DN.no til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester.Les mer her.

Spotify Ltd
Spotify Ltd les mer

Teknologi

Truer med artistflukt fra Spotify

Flere kjente artister er misfornøyde med at Spotify betaler dem bare småpenger.

Artikkelen er lagt til i din leseliste.

Artister som Marit Larsen, Lene Marlin og Vamp truer nå med å trekke seg fra den populære digitale jukeboksen Spotify, skriver Dagens Næringsliv.

Den nettbaserte jukeboksen er blitt en suksess hos publikum, men både artister og deres management reagerer på at tjenesten bare betaler knapper og glansbilder for musikken som formidles.

- Vil takke nei etterhvert
Jan Paulsen, som blant annet representerer Vamp, sier at Vamps største hit "Tir na Noir" er lyttet til 50.000 ganger. Ifølge avregning fra Spotify for andre kvartal er gruppens siste cd-album "St. Mandag" brukt over 100.000 ganger.

- For bruk av hele mitt repertoar har jeg i perioden fra nyttår fått fakturert rundt 800 kroner fra Spotify, sier Jan Paulsen i Majorstudio til DN.

- Hvis dette er nivået på vederlag, så vil vi nok takke nei etterhvert, sier han.

- Må gi artistene inntekter
Han får følge av Morten Andreassen i management-selskapet Unit, som for tiden har stor suksess med Marit Larsen i Tyskland og andre land.

- Forutsetningen er jo slik at en tjeneste genererer inntekter for artistene, sier han.

Debatt 

DN vil gjerne at du deltar i debatten og diskuterer denne saken. Vi ønsker en god og saklig debatt, og krever at du debatterer under fullt navn. Innlegg skrevet med anonyme brukernavn og kallenavn vil bli slettet. Av sikkerhetsmessige årsaker sletter vi også poster med linker. Debatten modereres underveis. Vi fjerner innlegg som vi mener ikke hører hjemme i det offentlige rom.

Med vennlig hilsen
Amund Djuve, sjefredaktør