Artister som Marit Larsen, Lene Marlin og Vamp truer nå med å trekke seg fra den populære digitale jukeboksen Spotify, skriver Dagens Næringsliv.

Den nettbaserte jukeboksen er blitt en suksess hos publikum, men både artister og deres management reagerer på at tjenesten bare betaler knapper og glansbilder for musikken som formidles.

- Vil takke nei etterhvert
Jan Paulsen, som blant annet representerer Vamp, sier at Vamps største hit "Tir na Noir" er lyttet til 50.000 ganger. Ifølge avregning fra Spotify for andre kvartal er gruppens siste cd-album "St. Mandag" brukt over 100.000 ganger.

- For bruk av hele mitt repertoar har jeg i perioden fra nyttår fått fakturert rundt 800 kroner fra Spotify, sier Jan Paulsen i Majorstudio til DN.

- Hvis dette er nivået på vederlag, så vil vi nok takke nei etterhvert, sier han.

- Må gi artistene inntekter
Han får følge av Morten Andreassen i management-selskapet Unit, som for tiden har stor suksess med Marit Larsen i Tyskland og andre land.

- Forutsetningen er jo slik at en tjeneste genererer inntekter for artistene, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.