Apple har så langt ikke laget noen soldrevne dingser, men en patentsøknad avslører at de jobber med saken. Apple har nemlig søkt om patent for en måte å plassere et lite solcellepanel under en berøringsskjerm, skriver news.com . Det er nettstedet Patently Apple som opprinnelig kom over patentsøknaden.

Tredjepartsprodusenter har allerede laget solcelle-ladere for iPhone, men disse er ikke integrert i selve enheten. Tanken her er å kombinere alt slik at den samme overflaten kan brukes til flere ting. Patentet er datert september 2008, og beskriver også bruk av ”lyskanaler” for å sende lyset til cellene under berøringsskjermen.

Det gjenstår å se om dette finner veien inn i Apples dingser, og når det eventuelt skjer. Det kan fordyre produktene, og er trolig en teknisk utfordring. Men batteritid er alltid et problem for stadig kraftigere mobile enheter, og det hadde vært fint om man kunne sette seg litt i sola og vente hvis man gikk tom for batteri. Teoretisk sett kan slike solceller hente strøm fra innelys også, påpeker News.com, men dette vil gi vesentlig mindre energi enn direkte sollys.

Les også:

Steve Jobs avslørte iPhone 4 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.