Telenor-ledelsen møter i dag analytikere, aksjonærer og presse til kapitalmarkedsdag.

Det var ikke ventet det helt store nyhetene, men noe kom det. Før børsåpning melder Telenor at de har satt seg som mål å drive konsernet mer effektivt.

"Alle" vil ha aksjen
Markedsaktørene oppfatter de nye signalene fra Telenor-ledelsen positivt og sender aksjen kraftig opp. Like før klokken 10.30 stiger Telenor-aksjen 2,8 prosent til 95,60 kroner. Aksjen er mest omsatt på Oslo Børs, og det er handlet i aksjen for 296 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er på samme tid opp 0,89 prosent.

Skal kutte driftskostnader
Ledelsen har satt seg flere konkrete mål for å bedre bedre Telenor Groups driftsmessige effektivitet:

- Driftskostnader som andel av driftsinntekter skal i 2013 ligge under 35 prosent. I 2009 lå de på 39 prosent, mens de i år er på 38 prosent. *

- I 2013 skal driftsmessige investeringer som andel av driftsinntekter i 2013 være rundt 10 prosent. I 2009 lå de på 13 prosent, mens de i i 2010 er på 11-12 prosent. *

Kontantstrømmen fast tross store investeringer
I Norden må mobilnettverket skiftes ut u 2010- 2011, men Telenor-ledelsen mener likevel at årlig driftsmessig kontantstrøm fra mobil- og fastlinjevirksomheten i Norden er mulig å opprettholde på rundt 10 milliarder kroner.

Stø kurs i India
Telenor har fått mye kritikk for sin investering i India, og det var derfor knyttet mye interesse til eventuelle nye signaler om utviklingen der.

Telenor-ledelsen kan fortelle at de finansielle målsetningene for Uninor i India er uendret, inkludert maksimalt finansieringsbehov på 155 milliarder indiske rupi, i overkant av 20 milliarder norske kroner.

Vil øke inntektene med 10 prosent i året
Telenor Pakistan er også en av Telenor-virksomhetene det var knyttet mest interesse til før kapitalmarkedsdagen. Dette datterselskapet har møtt store utfordringer det siste året bant annet i form av flomkatastrofe.

Telenor-ledelsen mener Telenor Pakistan fremdeles kan ha en årlig inntektsvekst på 10 prosent.

ledelsen har også satt flere andre finansielle mål for Telenor Pakistan i løpet av 2013:

Driftsmessige investeringer som andel av driftsinntekter skal være under 12 prosent, og den driftsmessige kontantstrømmarginen over 25 prosent.

*) Eksisterende virksomhet uten Uninor, EDB Business Partner, driftsmessige investeringer uten lisenser og spektrum.

Les også: Indiske myndigheter gransker Telenors Unitech-kjøp (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.