Apple traff spikeren på hodet med iPad da den ble lansert i fjor vår. Mange andre har prøvd seg på tavle-formatet uten hell, ikke minst Microsoft. Men i sitt tredje kvartal solgte Apple 7,3 millioner iPader, som tilsvarer 7 prosent av verdens totale pc-salg.

Nå kommer trolig nyheten som Apple gjerne skulle holdt hemmelig litt lenger. iPad 2 skal være i satt i produksjon, skriver Wall Street Journal , som siterer kilder som ”kjenner saken”. De som ønsker seg en iPad kan dermed ha god grunn til å vente litt lenger.

Mindre og lettere
Ifølge Wsj.com skal den nye maskinen være tynnere og lettere og ha minst ett kamera på forsiden, til bruk i videokonferanser. Den skal ha kraftigere grafikkprosessor og minne, men skjermen skal være av omtrent samme oppløsning som den første modellen.

I likhet med mange andre Apple-produkter er det Foxconn som lager iPad 2.

Forventer dobling
Etter en knallstart i 2010 har mange analytikere skrudd opp forventningene til 2011. Piper Jaffray & Co. estimerer at Apple vil selge 27 millioner iPads i år, opp fra 14,8 millioner i 2010, mens andre regner med så mye som 35 millioner solgte enheter, skriver wsj.com.

Andre produsenter er imidlertid også i ferd med å kaste seg på tavle-pc-bølgen. Dell melder at de kommer med en ny 10-tommers tavle, basert på Windows 7, mens HP er ventet å vise frem en tavle basert på WebOS i dag. WebOs fikk de i hus da de kjøpte Palm. Mange andre produsenter er også i gang eller allerede på markedet, men foreløpig dominerer Apple salgsstatestikkene.

Les mer om ryktene rundt iPad 2: Kommer det en iPad mini? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.