Apple har fått mye kritikk for at alle apper som skal selges til iPhone må godkjennes av Apple først. Dette jerngrepet er det mange som ikke setter pris på. Google har en langt mer åpen strategi, og åpner blant annet for at du kan kjøpe app-er fra andre butikker. Men åpenhet kan også ha en pris.

Nå viser det seg at 21 apper som var til salgs i Android Market inneholdt funksjoner som åpnet en bakdør inn i brukernes telefoner, skriver idg.se . Slike bakdører kan typisk brukes til å installere annen skadelig kode eller til overvåking. Hackere kan få full tilgang til brukerens telefon.

Appene skal bare ha ligget i butikken i fire dager, men har blitt lastet ned 50.000 ganger, ifølge Google. Samtlige er utgitt av Myournet.

Det er ikke sikkert det holder å avinstallere app-ene, skriver idg.se. Det kan være de allerede har installert en bakdør som blir stående åpen for hackere, også etter avinstallering.

Apple har langt strengere kontroll med hva som slipper inn i App Store, og har brukt dette både til å sikre brukerne, men også egne interesser. De luker likevel ikke ut alt. Det er blant annet oppdaget at svært mange iPhone-apper sender mye informasjon om brukeren til en mengde overvåkingstjenester, uten at brukerne får noen innsikt i dette. På dette punktet er Android langt åpnere og gir en oversikt over hva slags rettigheter man gir app-ene.

Les også: App-ene overvåker deg

- App-overvåkning er ulovlig

Apptuelt for deg

Her er appene som skal ha inneholdt skadelig funksjonalitet:

Falling Down
Super Guitar Solo
Super History Eraser
Photo Editor
Super Ringtone Maker
Super Sex Positions
Hot Sexy Videos
Chess
Falldown
Hilton Sex Sound
Screaming Sexy Japanese Girls
Falling Ball Dodge
Scientific Calculator
Dice Roller
Advanced Currency Converter
App Uninstaller
PewPew
Funny Paint
Spider Man

To apper har titler med kinesiske tegn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.