Enkelte styremedlemmer i Apple skal ha holdt sonderingssamtaler med rekruttere og en leder for et annet teknologiselskap med tanke på å finne en etterfølger for Steve Jobs. Det skriver The Wall Street Journal (WSJ) uten å oppgi kildene sine.

Samtalene skal ha kommet i stand etter at Steve Jobs i januar igjen måtte kaste inn håndkle grunnet sykdom.

I følge den amerikanske næringslivsavisen skal ikke samtalene styremedlemmene har holdt vært direkte rettet mot å rekruttere en ny toppsjef, men snarere en uformell utforsking av selskapets muligheter, sier avisens kilder. Styremedlemmene som har deltatt i samtalene skal ikke ha gjort dette på vegne av hele styret og det er også uklart om Steve Jobs som selv er én av syv i styret, har vært klar over fremstøtene.

Da avisen kontaktet Apples ikoniske toppsjef med et spørsmål om samtalene via epost svarte Jobs:

- Jeg synes det er tullprat.

Mange har vært bekymret for hvordan det vil gå med Apple om Jobs helse hindrer han i å komme tilbake til selskapet som dets konsernsjef. Likevel er det uvanlig at medlemmer av et styre som er kjent for å være så lukket som Apples, holder samtaler om etterfølgerrekken utenfor de offisielle kanalene.

Investorer har lenge kritisert Apple for å være tilbakeholdne med informasjon rundt Jobs' helse og om det er pekt ut noen kronprins i selskapet. Under generalforsamlingen i februar kom det krav om at selskapet skulle offentliggjøre sin plan for hvem som skal etterfølge Jobs. Forslag fikk ikke nok støtte på møtet til å vedtatt.

En person nær beslutningene i Apple sier til WSJ at investorene vil finne ut hvem som etterfølge Jobs "når konsernsjefen bestemmer seg for å pensjonere seg eller når styret bestemmer at konsernsjefen ikke skal være konsernsjef lenger. Kilden medgir imidlertid at Jobs exit fra selskapet vil være "traumatisk".

Les også: Nådeløs, genial og uerstattelig (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.