En politikvinne i Irland skal ha snoket i sin tidligere kjærestes mobilbruk og funnet ut hvem han hadde ringt og hvor han hadde vært. Dette er informasjon som skal lagres ifølge EUs datalagringsdirektiv, som også er vedtatt innført i Norge.

Den tidligere kjæresten skal ha reagert på at kvinnen kjente til detaljer ved hans telefonbruk som hun ikke normalt skulle vite om. Han klaget derfor til politiet, og en undersøkelse ble startet.

Dommeren som ble satt på saken skal ha bekreftet hendelsen, melder EDRI-gram , en organisasjon som jobber for digitale borgerrettigheter i Europa. Men ifølge EDRI-gram er det nå klart at snokingen ikke vil få alvorlige konsekvenser for kvinnen, som både beholder jobben og slipper videre etterforskning. Saken er henlagt.

Irland har et system for å overse utlevering av slike opplysninger, og ifølge EDRI blir det sendt inn rundt 15.000 forespørsler om uthenting av data hvert år.

Herald.ie skrev om saken før det ble kjent at den ble henlagt, les mer her

Les også: EU vil ha endring i datalagringsdirektivet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.