Berlin: Én ny tv er ikke stort å skryte av når du er størst i verden og deltar på den gigantiske dingsemessen IFA i Berlin. Men heldigvis for Samsung kom det en rekke andre nyheter, også innenfor tv-er. Og den ene tv-en de lanserte er en sekstitommers utgave av smart-tv-en UE-D8005. Sammen med den introduserer Samsung også et nytt utseende for smart-tv og en rekke nye og forbedrede applikasjoner. D8005 har også innebygd harddiskopptaker for opptak og pausing av tv-programmer.

 

3D-tv har vært et hett tema blant produsentene en stund, selv om responsen har vært varierende. Samsung fastholder at 3D-tv er i skikkelig vekst og at det er et viktig område, men på presentasjonen selskapet holdt på IFA i år ble det snakket mye mer om smart-tv enn om 3D-tv.

 

Samsung ser ut til å legge seg på samme linje som de fleste andre produsentene med nettskybaserte tjenester. Det vil si at alle apper og tjenester ligger på nettet selv om de vises på tv-en. Det gjør det enkelt å lage nye tjenester, endre utseendet på tjenesten og det krever lite ressurser av tv-apparatet. Strengt tatt er det bare snakk om å ha en nettleser installert. Den nye versjonen av smart-tv ser mye bedre ut enn de eldre og det vil nok ha stor påvirkning på bruken blant de fleste kjøperne. Spesielt i markeder hvor alle har tv, men de færreste har telefoner og nettbrett å surfe på mens de ser tv.

 

Ny notatblokk
Samsungs tyngste satsning i år er helt klart innenfor smarttelefoner og nettbrett. På IFA presenterte Samsung det de selv kaller en helt ny produktkategori, nemlig notatblokken. Samsung Galaxy Note er en femtommers smarttelefon med Android 2.3, dobbelkjerneprosessor på 1,4 GHz og med en spesialpenn for å gjøre det enkelt å skrible ned informasjon eller skrive rett på bilder og skjermbilder. Jeg fikk prøve telefonen / notatblokken og kan si at det tekniske virker overbevisende. Formatet er jeg mer usikker på, men for Samsung er det viktigste å ha nok produkter å velge mellom for kjøperne.

 

Koreanerne presenterte også et nytt nettbrett på 7,7 tommer kalt Galaxy Tab 7.7. I motsetning for forgjengeren Tab 7 er Tab 7.7 tynn som en smarttelefon, lett og har fått Android 3.1 operativsystem som er laget spesielt for nettbrett. Etter den korte prøvekjøringen jeg fikk tid til virker det åpenbart at 7.7 er et mye bedre nettbrett enn forgjengeren.

 

Samsung har nå smarttelefoner og nettbrett i mange fasonger. Fra tre- og firetommers smarttelefoner går veien videre til Note på fem tommer. Galaxy Tab finnes også i variantene syv tommer, 7,7 tommer, 8,9 tommer og 10,1 tommer.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.