Mobilprodusenten HTC har fått kjøpe ni patenter fra Google på billigsalg, ifølge Bloomberg News. Patentene har Google selv anskaffet i senere tid fra selskaper som Motorola, Palm og Openwave Systems. Patentene gir HTC en mye sterkere posisjon for å saksøke Apple for patentbrudd, etter at Apple flere ganger har saksøkt HTC for det samme.

Google har blant enkelte blitt kritisert for å sitte på sidelinjen og se på at deres nærmeste venner i mobilbransjen Samsung og HTC blir saksøkt for patentbrudd. Google selv har hittil gått fri fra anklager, men engasjerer seg nå mer direkte i den kalde patentkrigen som raser i mobilbransjen.

Ifølge enkelte betyr dette at Google nå er mer eksponert for direkte søksmål fra Apple og andre konkurrenter.

- Dette forandrer spillet. Google sa ved etableringen av Android at et av formålene var å hjelpe sine kunder til å unngå rettighetsproblemer med konkurrenter. For å beholde disse kundene må de nå gripe direkte inn, sier analytiker Will Stofega i IDC til Bloomberg.

HTC har også nylig kjøpt opp selskapet S3 Graphics Co. etter at det vant en patenttvist mot Apple. Søksmålet HTC retter mot Apple er basert på teknologi for å oppdatere programvare på en telefon trådløst.

Les også: Loves svimlende erstatningssummer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.