Barna har ofte høytsvevende julegaveønsker. For foreldre kan det være vanskelig å vite hva som er fornuftig å kjøpe og hva som ikke er det. Har dine barn ønsker om ny teknologi til jul kan du vurdere noen av disse.

Telefoner og nettbrett
Det er ikke nødvendig å legge ut mye penger på en kul telefon til barna. Når det gjelder nettbrett anbefaler jeg å la barna få gjøre seg kjent med teknologien, men ikke gi dem passordet til App Store eller Android Market. Dersom du må taste inn passordet hver gang de laster ned noe har du kontroll på pengebruk og upassende innhold. Er barna gamle nok til å få sitt eget nettbrett kan de få det de selv ønsker seg. Du finner produktanbefalinger i gavetipsene til mor og far.

Har du et nettbrett, eller får det til jul, kan du prøve ut noen av de gode norske appene for barn. Søk etter Øisteins Blyant, Tambar og Elleville Elfrid i App Store. Utvalget for norske barnespill er mindre til Android, men alle apps-butikkene har egne sjangere for barn som man kan søke i.


 



Les vår test her: Friskis eller svettis?
 



Les vår test: Liten vinner
 



Les vår test: Tøff smarting

Spill og underholdning
Konsollspill er populært blant alle yngre, både gutter og jenter. Det kan være vanskelig å velge den riktige konsollen, det riktige tilbehøret og ikke minst de riktige spillene.

For tips om valg av konsoll kan du lese denne artikkelen:
Slik velger du familiens nye midtpunkt

Har dere en spillkonsoll i huset allerede kan det være et populært tilskudd å innvestere i en bevegelseskontroll. For Playstation heter denne Move og for Xbox 360 har man Kinect. Move har egne kontrollere man holder i hendene, og som spores av et kamera. Med Kinect er kroppen din selve kontrolleren.
Her er våre tester av Playstation Move og Xbox Kinect:
Move: Lekende lett
Kinect: Rydd dansegulvet!


 


 


 


 


 




 



Les også våre andre gavetips:
Harde pakker til far
Teknogavene til mor
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.