Under CES-messen i Las Vegas denne uken lanserer Nokia en helt ny telefon for det amerikanske markedet. Den heter Lumia 900 og er basert på Windows Phone 7.5. Lumia 900 har en 4,3 tommer stor skjerm og det samme elegante utseendet som Lumia 800.

Les vår test av Lumia 800 her: Nokias nye fyrtårn

I tillegg til en stor AMOLED-skjerm har Lumia 900 innebygget støtte for LTE, neste generasjon mobilt bredbånd. Avhengig av nettet den er tilkoblet kan den håndtere datatrafikk med en kapasitet opp til 50 mbits. Det er mer enn mange bedrifter har på deling i dag.

Ifølge nettstedet GSMArena.com vil Lumia 900 bli produsert i to ulike utgaver, hvor den ene ser ut til å ha antenner som støttes av norske mobilnett. Dermed er det sannsynlig at lansering av Lumia 900 i Europa bare er et spørsmål om tid og strategi fra Nokias side.

Les også: Sonys første uten Ericsson (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.